En god start
- Vi anbefaler, at besøgsfamilien tager den første kontakt til den studerende. På den måde føler den studerende ikke, at han eller hun presser sig på. Det er en god idé at kontakte den studerende så snart, du har modtaget deres kontaktinformation.
- Fortæl om dine forventninger til at være besøgsfamilie allerede ved jeres første møde. Fortæl både om forventninger til dig selv og til den studerende.
- Fortæl din studerende, hvorfor du har valgt at blive besøgsfamilie.
- Det er en god idé at tale om, hvem der betaler hvad, hvis I tager på udflugter sammen i løbet semestret. Det kan f.eks. være, at den studerende selv forventes at betale indgangen til attraktioner, I besøger. Ved at tale om det fra semestrets begyndelse undgår I akavede situationer.
- Når I mødes første gang, anbefaler vi, at I sætter kryds i jeres kalender på de datoer i semestret, hvor I gerne vil mødes. I behøver ikke aftale, hvad I vil lave på de enkelte dage. Af erfaring ved vi dog, at både studerende og besøgsfamilier hurtigt får en fyldt kalender, og det kan derfor være svært at finde tid til et besøg, hvis det ikke allerede er planlagt.
- DIS giver et tilskud til de studerendes transportomkostninger til og fra deres besøgsfamilie i form af fire returrejser med offentlig transport – dog maks. 400kr. Typisk bor de studerende i det centrale København, så transporttiden kan svinge alt efter, hvor besøgsfamilien bor.
Studerende, som skriver sig op til besøgsprogrammet, har et ønske om og en interesse i at lære om dansk kultur på en anden måde, end de kan i klasseværelset. Vi fortæller vores studerende, at danske besøgsfamilier også har en interesse i at lære mere om USA. På den måde kan begge parter lære af hinanden. Det er op til både besøgsfamilier og studerende at være aktive og deltagende i denne kulturudveksling. Hver besøgsfamilie og studerende har sine egne interesser, og vi opfordrer til, at I viser hinanden, hvem I er igennem de interesser.
When I first came to Copenhagen, I was SO immensely intimidated by this funny sounding language with three weird, extra letters … Who better to ask for help with learning Danish than the Danes themselves?
Hvis I mister kontakten
Alle studerende får at vide, at de indgår en bindende aftale, når de tilmelder sig besøgsprogrammet. Derfor er de også ansvarlige for at melde tilbage til besøgsteamet, hvis de ombestemmer sig. Oplever du, at du helt mister kontakten til din studerende, vil vi meget gerne høre om det. Vi vil da tage kontakt til den studerende for at høre, hvorfor de er stoppet med deres besøg. Det kan nogle gange skyldes, at den studerende har fået stress over et tætpakket hverdagsprogram.
Der er god mulighed for, at du kan få en ny studerende tilknyttet. Vi har nemlig ofte mange studerende på venteliste, der gerne vil lære en dansk familie at kende.
Husk at du altid kan kontakte os i løbet af semestret, hvis der er særlige emner, du søger råd og vejledning til.