FAQ

Det er en stor beslutning at blive vært for en DIS-studerende – få svar på de oftest stillede spørgsmål her!

Der kan være mange spørgsmål forbundet med at tilmelde sig som vært for en DIS-studerende. Denne side skal fungere som et overskueligt overblik, der kan give dig svar på de mest almindelige tvivlsspørgsmål. Du kan dog finde langt mere uddybende information om alt her rundt omkring på vores hjemmeside under de forskellige faner.

Jeg overvejer at blive vært, men er ikke sikker på, om det er noget for mig. Hvordan kan jeg finde ud af det?

Vi forstår godt, at det er en svær beslutning!

Det første du kan gøre er at kigge dig omkring her på hjemmesiden under de forskellige faner. Du kan også besøge vores blog, hvor vi jævnligt deler historier og oplevelser fra vores værts- og besøgsfamilier.

Vores allerbedste råd er dog, at du tilmelder dig vores informationsaften, som vi afholder både i foråret og i efteråret. Her er vores værtsteam til stede og svarer på spørgsmål, ligesom du får mulighed for at møde erfarne værter og tidligere studerende. Du kan læse mere om informationsaftenen her – siden opdateres løbende med datoen for den næste begivenhed, så hold gerne øje. 

Kan alle blive vært, eller er der nogle særlige krav? 

Der er selvfølgelig nogle praktiske krav, som skal opfyldes for at kunne blive vært for en DIS-studerende:

 • Der må maksimalt være 45 minutters samlet transporttid fra bopælen og ind til DIS i København (med offentlig transport). I enkelte tilfælde gøres undtagelser, men for at transporten ikke skal være for stor en hindring for vores studerende i nemt at kunne komme til undervisning, sociale arrangementer mm., sætter vi dette krav. 
 • Mindst én i husstanden kan tale engelsk, og vi foretrækker også, at mindst én kan tale dansk.
 • Den studerende får sit eget, møblerede værelse under sit ophold. Er man værtsfamilie for 2 DIS-studerende kan de dele ét værelse, så længe der er to senge og nok opbevaringsplads.
 • Husstandens fællesrum skal være røgfri.
 • Den studerende har adgang til tre måltider mad pr. dag.
 • Hele værtsfamilien er ikke bortrejst mere end syv sammenhængende dage, mens de har en DIS-studerende boende.

Du kan læse mere om krav og forudsætninger for at blive vært her.

Hvad med det engelske? Skal man kunne tale det flydende?

Vi har en forventning om, at mindst én i husstanden kan tale engelsk, men mange tilmelder sig også som værter netop med tanke på at forbedre deres engelske. Det gælder især, hvis man har hjemmeboende børn, som kan få rigtig meget ud af at tale engelsk i huset hver dag. Værter beretter ofte om, at de og deres børn har udviklet deres sprog meget. Læs for eksempel om Bibi og Per, hvis sønner fik et mere indgående kendskab til det engelske sprog

Vi foretrækker desuden, at mindst én i husstanden kan tale dansk. Dette bidrager stærkt til den kulturelle og sproglige udveksling, og vores studerende er ofte nysgerrige efter at lære danske ord og fraser, som de kan bruge, mens de er her – og tage med hjem til USA efter semestret. 

 

Hvad får man ud af at blive vært?

Der er utallige gode grunde til at blive vært, men nogle af de mest gennemgående er, at man kan:

 • Lære om amerikansk kultur og traditioner på en unik måde – fra en person som har indgående kendskab til det i forvejen
 • Blive bedre til engelsk
 • Se Danmark og danske traditioner i et nyt lys
 • Få et internationalt netværk

Du kan læse mere om alt det, du kan få ud af være vært, her.

Jeg er usikker på, om jeg har råd til at have en til boende. Får jeg noget økonomisk tilskud?

Når man er værtsfamilie, og dermed har en ekstra person i husstanden, er det naturligt, at der følger en række ekstraudgifter med i forbindelse med eksempelvis mad, vand, el og varme. Du får derfor udbetalt en månedlig godtgørelse, som skal dække dine ekstraudgifter i forbindelse med, at du har en studerende boende. Den månedlige godtgørelse er pt. på 3700 kr.

Læs meget mere om økonomi og forsikring her.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

DIS Værts- og Besøgsteam
Tlf: 33 76 54 46 (kl 9-16)
E-mail: host@dis.dk

Du er også velkommen til at benytte nedenstående kontaktformular.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.