Forudsætninger for at blive værtsfamilie

Forudsætninger for at blive værtsfamilie, DIS i Danmark

I værtsfamilien tager den studerende del i hverdagen på lige fod med familiens øvrige medlemmer og bliver en helt naturlig del af husholdningen med fritidsaktiviteter, madlavning og tøjvask.

Ønsker du at blive værtsfamilie hos DIS, skal du først og fremmest sikre dig, at du og din familie kan imødekomme følgende:

  • Der må maksimalt være 45 minutters samlet transporttid fra bopælen og ind til DIS i København (med offentlig transport).
  • Mindst én i husstanden kan tale engelsk, og vi foretrækker også, at mindst én kan tale dansk.
  • Den studerende får sit eget, møblerede værelse under sit ophold. Er man værtsfamilie for 2 DIS-studerende kan de dele ét værelse, så længe der er to senge og nok opbevaringsplads.
  • Husstandens fællesrum skal være røgfri.
  • Den studerende har adgang til tre måltider mad pr. dag.
  • Hele værtsfamilien er ikke bortrejst mere end syv sammenhængende dage, mens de har en DIS-studerende boende.

Når vores studerende ansøger om at læse på DIS, skal de samtidig vælge, hvordan de ønsker at bo under deres ophold i Danmark. De kan fx vælge at bo sammen med andre studerende fra DIS i en lejlighed eller at bo på et kollegieværelse.

De studerende, som vælger at bo hos en lokal værtsfamilie, ønsker sig typisk en mere unik oplevelse af Danmark, vores danske kultur og traditioner. De søger en anderledes oplevelse, end den de ville få i de andre boligformer, DIS tilbyder.

I værtsfamilien skal den studerende være indstillet på at tage del i hverdagen på lige fod med familiens øvrige medlemmer, og det forventes, at den studerende følger jeres ”husregler”. På den måde vil I også opleve, at den studerende bliver en helt naturlig del af husholdningen og kan deltage i alt lige fra familiefødselsdage og fritidsaktiviteter til rengøring, tøjvask og madlavning.

Hvis du vil læse mere om, hvad vi forventer af de studerende, imens de er her, kan du læse om vores Student Code of Responsibility på DISabroad.org.

Læs mere om de praktiske overvejelser i hverdagen

Vi har i mange år tænkt, at vi gerne ville have en amerikansk studerende boende, og så var det et godt tidspunkt at starte, da vores to store børn var flyttet hjemmefra. Vores to hjemmeboende børn syntes, at vi trængte til noget mere liv i huset igen. Vi forældre syntes, at det ville være fint for børnene at øve deres engelsk og lære om en anden kultur.

Borelli-Kjær, Charlottenlund