Selvom du ikke har en studerende boende som besøgsfamilie og på den måde er mindre forpligtet, har du sikkert stadig spørgsmål til rollen. Vi prøver at svare på nogle af de mest almindelige spørgsmål herunder, men kig endelig videre rundt på hjemmesiden – der burde findes svar på stort set alle tænkelige spørgsmål!
Hvordan adskiller besøgsfamilier fra værtsfamilier?
Den mest åbenlyse forskel er, at besøgsfamilier ikke har de studerende boende i hjemmet. I stedet matches man med en studerende (eller to), som man aftaler at se løbende gennem de 4 måneder, semestret varer.
Besøgsfamilier får ikke nogen økonomisk godtgørelse, som vores værtsfamilier gør, da de ikke har de studerende boende og dermed ikke har ekstra udgifter til varme, vand, mad osv.
Hvad får man ud af at være besøgsfamilie?
Helt generelt kan man sige, at mange af de gode grunde, der er til at blive værtsfamilie, også gælder for besøgsfamilier:
- Du får mulighed for at træne dit engelske. Hvis du har hjemmeboende børn, får de ofte også utroligt meget ud af at tale engelsk med en studerende.
- Du lærer om amerikansk kultur og amerikanske traditioner ved at tale med en lokal, som ofte kan tilbyde en stor indsigt, du ikke får fra hverken medierne eller internettet.
- Du kan udbygge dit internationale netværk. Mange værter og studerende holder kontakten efter opholdet, og nogle gange åbner det op for endnu flere muligheder for relationer på kryds og tværs af Danmark og USA.
- Du får også mulighed for at se Danmark i et nyt lys og med andre øjne ved at introducere landet og kulturen til din studerende.
Hvad kan man lave som besøgsfamilie?
Godt spørgsmål!
Som besøgsfamilie har man nærmest uanede muligheder for at lave fede aktiviteter med sin studerende. Vi har faktisk skrevet om nogle af vores bedste ideer og tips i dette blogindlæg. Typisk populære bud inkluderer at:
- Gå ture i det fri
- Spise et måltid sammen (enten hjemme eller ude)
- Tage på museum eller til en sportsbegivenhed (spørg jeres studerende om de har specifikke ønsker!)
- Fejre traditionsrige højtider og andre mærkedage – både dem, som de studerende kender og dem, som er specifikke for Danmark
I sidste ende, er det op til jer at finde ud af, hvad I har lyst til at lave sammen med jeres studerende – og hvor ofte, I har lyst til at lave noget. Sørg derfor for at tage kontakt så tidligt som muligt og få lagt nogle datoer i kalenderen, inden den bliver fyldt op.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.
DIS Værts- og Besøgsteam
Tlf: 33 76 54 46 (kl 9-16)
E-mail: host@dis.dk
Du er også velkommen til at benytte nedenstående kontaktformular.
DIS kontaktformular