Om DIS

DIS – Study Abroad in Scandinavia

DIS er en selvejende non-profit undervisningsinstitution, som er specialiseret i study abroad-ophold af primært ét semesters varighed. De studerende kommer fra partneruniversiteter i Nordamerika. DIS blev etableret i 1959 og har siden fungeret som en vigtig del af dansk-amerikansk kulturudveksling.

Undervisningen foregår på engelsk og er suppleret med praktiske besøg hos virksomheder og institutioner samt studieture i Europa. Et semester hos DIS udfordrer de studerende både fagligt og socialt, og den kulturelle udveksling er en vigtig del af opholdet. DIS har derfor flere programmer, der giver de studerende mulighed for at møde lokale danskere. Det kan blandt andet være ved at bo hos en værtsfamilie eller blive tilknyttet en besøgsfamilie. Mange af vores studerende bor også på et dansk kollegium.

DIS har til formål at forbedre de studerendes faglige kompetencer, udvide deres intellektuelle horisont og kvalificere dem til et internationale jobmarked. I den proces er det vigtigt for os at give de studerende mulighed for at udforske Europa, møde det ukendte og vokse som menneske.
Målsætningerne sikrer, at de studerende blandt andet:

  • udvikler lederkompetencer og lærer at begå sig i en globaliseret verden
  • udvikler fagspecifik viden til brug i en professionel hverdag
  • får mulighed for at kombinere og se sammenhænge mellem teori og praksis
  • forøger deres interkulturelle og tværfaglige kommunikationsevner
  • vokser intellektuelt og som personer

DIS har hovedkontor og undervisningslokaler i Vestergade i København, tæt på Rådhuspladsen. Vi har igennem de sidste mange år oplevet en stigende interesse fra amerikanske universiteter, som ønsker at sende flere og flere studerende til DIS. Som en glædelig konsekvens åbnede DIS derfor en ny filial i Stockholm i 2016. Herved får endnu flere studerende fra USA mulighed for at få et udbytterigt semester i udlandet, hvor de kommer tæt på den skandinaviske kultur og de lokale traditioner.

DIS Værtsteam

Værtsteamet i DIS er en del af afdelingen Housing & Students Life. Afdelingen er ledet af Adrienne Sullivan og består af omkring 11 medarbejdere. Housing & Student Life bistår studerende med alt fra bestilling af tid hos lægen til spørgsmål om forsikringssager eller snak om eventuelle personlige problemer. DIS har et særligt Student Care Team, som tager sig af de studerendes henvendelser, holder samtaler og hjælper de studerende med alle slags udfordringer de måtte have. I nogle tilfælde, vurderer Care Teamet, at en henvisning til en psykolog er nødvendigt.

I DIS har vi et overordnet mål om, at de studerende – ved at bo anderledes end de er vant til på deres home campus – lærer at blive mere fleksible og tilpasningsdygtige i andre dele af deres liv. Gennem Værtsprogrammet ønsker vi at give de studerende en mulighed for at styrke deres interkulturelle kompetencer og øve sig i at se verden fra et nyt perspektiv. Det samme håber vi selvfølgelig, at vores værtsfamilier bliver beriget med ved at have en DIS-studerende boende.

DIS Værtsteamet hjælper med stort og småt. Værtsfamilier kan kontakte teamet i løbet af semestret, hvis de har udfordringer med deres studerende, eller hvis der har været oplevelser eller episoder, som værtsfamilierne gerne vil drøfte med DIS. Værtsteamet råder alle til hellere at ringe én gang for meget end én gang for lidt.