Ansøgningsproces for besøgsfamilier

DIS besøgsfamilie med en studerende

Første trin på vejen mod at blive besøgsfamilie er at udfylde ansøgningsskemaet.

Når vi har modtaget din ansøgning som besøgsfamilie er næste skridt at matche jer med en studerende. Vi gør vores bedste for at matche familier og studerende ud fra interesser og forventninger, og vi tilstræber at matche alle inden semesterstart.

Nogle gange kan vi først give besked om, hvilken studerende, du er blevet matchet med, når vi er et par uger inde i semestret. Årsagen er, at vores studerende først og fremmest skal placeres i deres housing. Som studerende kan du nemlig kun blive tilknyttet en besøgsfamilie, såfremt du ikke bor hos en værtsfamilie. Det er et større puslespil at placere alle 1.200 studerende i den boligform, de ønsker, så nogle gange må vi bede familierne om at væbne sig med tålmodighed. Vi sender en e-mail, så snart vi er færdige med matchingprocessen.

Den første kontakt

Da de studerende ikke vil mase sig på, viser vores erfaring, at det er en god idé, at vores besøgsfamilier tager den første kontakt. Herefter er det naturligvis op til begge parter at opretholde kontakten.

Læs mere om praktiske overvejelser som besøgsfamilie

Husk at du altid er velkommen til at kontakte DIS, hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen eller til det at være besøgsfamilie.

Tilmeld dig som besøgsfamilie

I would say that it’s kind of like breaking out of my comfort zone while simultaneously finding someplace that I’m really comfortable.

Elise på besøg i Lyngby