Forudsætninger for at blive besøgsfamilie

DIS-besøgsfamilier er ikke kun familier med far, mor og børn, men repræsenterer mangfoldighed og forskellighed.

Vores besøgsfamilier er både familier med hjemmeboende børn, par med voksne børn, folk uden børn eller singler med venner og familie, der har lyst til at være en del af oplevelsen. Alle har deres egen motivation for at blive besøgsfamilie, og alle er velkomne til at ansøge om at blive en del af programmet.

Transporttid

Vores besøgsfamilier må bo maks. 1 time væk fra DIS i København. Alle DIS-studerende bor enten i København eller maks. en time uden for København med offentlig transport. Vi forsøger som udgangspunkt at matche studerende med besøgsfamilier, der bor i samme område. Da de fleste studerende bor i København, vil der i de fleste tilfælde dog være transporttid for den studerende på op til en time for at komme til jeres bopæl. Man får som studerende tilskud til transportomkostningerne, når man har en besøgsfamilie.

Forventninger

I fællesskab beslutter I, hvor ofte den studerende skal komme på besøg, og hvad I skal lave sammen. Det er en god idé at tale med den studerende i begyndelsen af semestret om, hvilke datoer I kan mødes, da kalenderen hurtigt bliver fyldt op. De studerende har typisk meget, de gerne vil nå – både i Danmark og Europa – og det er derfor en god ide at få fastlagt nogle datoer, hvor I kan være sammen.

Eksempler på hvad vores besøgsfamilier og studerende laver sammen:

 • Ser fodbold, amerikansk fodbold, tennis eller håndbold sammen – alt efter jeres interesser
 • Dyrker sport sammen.
  Det kan være løbeture, cykling, kajak, fodbold osv.
 • Tager i skoven
 • Har en fast ugedag, hvor man mødes til madlavning, middag og hygge
 • Holder spilaftener eller bagedage
 • Tager på familieudflugt til danske attraktioner.
  Eksempelvis til museer, Tivoli, Planetariet eller Sjællands smukke slotte
 • Tager på sightseeing
 • Holder grillaftener på terrassen
 • Tager i sommerhus

Nogle af vores studerende har specielle madvaner eller ønsker til deres mad. Det håber vi naturligvis, at vores besøgsfamilier er åbne over for. Det er derfor en god idé at spørge ind til den studerendes madvaner på forhånd. Det skal understreges, at de studerende selvfølgelig også ofte er interesserede i at smage og udforske traditionel dansk mad.

De fleste har gavn af at tale lidt om indkøb fx af mejerivarer – madlavningsfløde smager ret underligt i kaffen! Og en anden studerende synes dansk yoghurt er meget tyndt. Det hjalp da han ikke længere købte drikke-yoghurt, fortæller Lilly med et glimt i øjet.

Lilly, Besøgsfamilie i Søborg

Jubilæumsfest

For mange værtsfamilier og besøgsfamilier bliver det en livsstil at have DIS-studerende boende eller på besøg. Det betyder, at mange er tilknyttet DIS igennem mange år. Hvert år fejrer vi alle jubilarer, der har været værtsfamilie, besøgsfamilie eller roommate henholdsvis fem, ti, femten, tyve gange osv.

Jubilæumsarrangementet markerer det særlige bånd, der opstår mellem danske familier og vores amerikanske studerende, og vi glæder os hvert år til at hylde de familier, der gang på gang tager en DIS-studerende ind – hvad end det er som besøgsfamilie eller værtsfamilie.

Er du jubilar, bliver du automatisk inviteret til arrangementet.