Værtsfamiliernes historier

Lad dig inspirere af vores værtsfamiliers fortællinger!

Herunder kan du læse nogle eksempler på vores forskellige værters historier gennem årene. Nogle har været værter mange gange, andre er nye – fælles er, at de på hver deres måde har gjort deres bedste for at åbne deres hjem for en studerende fra et amerikansk universitet.

Familien i Espergærde

Danika læste på DIS i foråret 2022, hvor hun boede hos en værtsfamilie i Espergærde. Det var en udpræget succes for både hende og familien. Danika har selv skrevet om, hvordan hun fik en ny found family i Danmark. For værtsforældrene, Pernille og Kim, var det især kulturudvekslingen, der var givende – den gav både nye perspektiver på Danmark og USA.

Man ser også sit eget liv udefra, når man har en ny person boende. Det synes jeg er utroligt værdifuldt. – Pernille, værtsmor

Læs hele historien om Danikas ophold hos familien i Espergærde her.

Familien Sørensen

Familien Sørensen på Amager har haft to studerende boende, Jethro i 2019 og Nina i 2021. Mens Nina boede hos dem, kom Jethro på besøg og fejrede sågar sin fødselsdag i Danmark. Forældrene, Carsten og Shân, troede ikke oplevelsen ville blive lige så god efter den første studerende, men de blev positivt overraskede og vil gerne fortsætte som værter.

Dét at lukke en anden ind i familien er sårbart, følsomt og til tider udfordrende, men som familie lærer man at respektere og forstå andre menneskers baggrunde og bevæggrunde. Det får man ikke bedre andre steder. – Carsten og Shân, værtsforældre

Læs historien om Jethros besøg hos familien, mens de havde Nina boende.

Læs om, hvordan basketball blev den kulturelle fællesnævner mellem Jethro og Alfred.

Schou-familien

Lisbeth og Steen har været værter i næsten 40 år og er nogle af de DIS-værter med allermest erfaring. I mange år havde parret én studerende boende ad gangen, men da begge deres sønner flyttede hjemmefra, fik de plads til at have to studerende boende på samme tid. Schou-familien anser de studerende som deres børn – det er altså lidt af en familie, de har bygget op gennem årene!

De unge mennesker er kun fremmede i ganske få minutter. Meget hurtigt bliver de vores børn og en naturlig del af familien lige som vores egne børn. Vi har lært så meget af det. Det er blevet svært for os at forestille os, at der kan komme en tid uden studerende i huset. – Steen, værtsfar

Her kan du læse mere om Lisbeth og Steens lange historie med DIS.

Læs Lisbeth og Steen sætte ord på værtsrollen.

Familien Brøndum-Hoffmeyer

Familien Brøndum-Hoffmeyer var værter for Olivia fra Pennsylvania i efteråret 2019. Deres hverdag var travl, men de fandt alligevel plads til det hele og huskede hyggen. Olivia var så glad for at være hos familien (og for sine fag i grafisk design), at hun endte med at blive et ekstra semester.

Olivia blev hurtigt en helt naturlig del af familien. Vi håbede på at få en studerende, der ønskede at deltage i vores familieliv, og det gjorde Olivia i høj grad fra dag ét! – Nette, værtsmor

Læs den fulde historie om Olivias ophold i Solrød Strand.

Familien Jøhnk

Nina Jøhnk var vært for første gang i foråret 2020, da hun – sammen med sønnen Troels – havde Sam fra Vermont boende. Sams ophold sluttede brat på grund af COVID-19, men det nåede alligevel at blive en rigtig god oplevelse for alle tre.

Nina havde på forhånd en forhåbning om, at Sam var glad for sund og varieret kost – og det viste sig at passe perfekt. Sam fik også mulighed for at smage traditionelle danske retter som medisterpølse og frikadeller. Familien hyggede sig desuden rigtig godt med at se Matador sammen – et ærkedansk kulturfænomen, som Sam virkelig kunne mærke betydningen af.

Jeg anbefaler bestemt at vælge værtsfamilie som boligmulighed. Jeg har kun prøvet min oplevelse, værende værtsfamilien, så jeg har ikke boet i en lejlighed inde i byen, men jeg har virkelig været glad for min oplevelse og havde ingen problemer med den, så derfor vil jeg bestemt anbefale den til andre. – Sam, studerende

Du kan læse mere om Sams homestay-oplevelse her.

 

Familien Reinbacher

Reinbacher-familien var senest vært for Thomas fra Seattle i foråret 2019, hvilket var deres anden gang som DIS-vært. Der var gået 5 år siden de havde Mary boende, og på et besøg hos hendes familie i USA, gik det op for Familien Reinbacher, at de savnede at være DIS-værter!

Familien består af forældrene, Solvej og Kasper, samt 3 børn, Magnus, Cecilie og Jonas på 17, 16 og 13 år. Det er derfor en travl familie, hvor travlhed på arbejde og i skolen skal kombineres med fritid og afslapning.

Uanset at vi har et travlt hjem, har vi har ikke ændret på noget, fordi Thomas er her. Vi har vores måltider og daglige liv, og Thomas er en del af det. Han har også været god til at træde ind i vores familieliv, som den han er, og være en del af vores sammenhold, både til hverdag, hvor vi har travlt, og i weekenden, når vi er mere sammen. – Kasper, værtsfar

Læs mere om, hvordan Familien Reinbacher fik Thomas til at indgå i deres hverdagsliv.

Har du lyst til at blive værtsfamilie?

Du kan læse mere om at være værtsfamilie her, ligesom du kan tilmelde dig som fremtidig værtsfamilie her.