Besøgsfamilie

Som besøgsfamilie har I stor frihed

At være besøgsfamilie for en collegestuderende er en enestående mulighed for at lære et ungt menneske fra en anden kultur at kende.

Som besøgsfamilie hos DIS bliver du tilknyttet en (eller to) studerende fra et amerikansk universitet i de fire måneder, vedkommende læser på DIS i København. Til forskel fra vores værtsprogram har du ikke den studerende boende hjemme hos dig, men I aftaler at mødes alt efter interesse og behov.

Rammerne for besøg er frie. Det er helt op til jer, om I vil lave aftensmad, tage på udflugter, spille brætspil, diskutere historie og kulturforskelle, holde bagedag, dyrke sport sammen, eller noget helt andet. Som besøgsfamilie får du mulighed for at:

  • Blive bedre til engelsk
  • Vise dine danske traditioner og dele oplevelser sammen
  • Lære om andre kulturer og se Danmark i et nyt lys

Du kan allerede nu ansøge om at blive besøgsfamilie til næste semester, som løber fra midten af august til midten af december. Fristen for at ansøge er 1. august 2024. 

De studerende er nysgerrige på Danmark

De studerende læser til dagligt på et amerikansk universitet, og som en del af deres uddannelse, har de valgt at læse et semester på DIS i København. Ved at blive tilknyttet en dansk besøgsfamilie har de studerende mulighed for at lære om Danmark på en anden måde, end hvad de kan læse sig til. De studerende er taknemmelige for, at de får lov at komme tættere på danskerne ved at møde nogen, som har lyst til at dele sin tid sammen med dem og skabe fælles oplevelser.

Jørgen and David have far exceeded my hopes and dreams of a visiting host family by not only having me over and providing a homecooked meal every now and then; they have provided so many opportunities for me to explore Copenhagen and Denmark in ways I never would have otherwise had.

Christian, North Carolina

Matching af besøgsfamilie og studerende

Vores dygtige Besøgsteam varetager matchingen af familier og studerende. De gennemlæser nøje tilmeldingerne fra henholdsvis familier og studerende og bruger de indsendte oplysninger til at matche jer ud fra fælles interesser. Hvis du er tidligere værtsfamilie eller besøgsfamilie, har vi allerede dine oplysninger stående i vores system og matcher ud fra dette. Vi forsøger at matche alle omkring semesterstart, men nogle gange kan vi godt komme et par uger ind i semestret, før det hele går op.

Tilmeld dig som besøgsfamilie