DIS Refugee Program

DIS har stor succes med flygtningeprogram

I år introducerede DIS sit første flygtningeprogram, et initiativ der skal hjælpe flygtninge med at blive integreret på det danske arbejdsmarked.

DIS i Danmark

I 2018 lancerede DIS et flygtningeprogram i samarbejde med Foreningen Nydansker, der specialiserer sig i at få talentfulde flygtninge ind på det danske arbejdsmarked, da det tit er denne gruppe flygtninge, der har særligt svært ved at finde relevant arbejde i Danmark.

I foråret 2018 tog DIS imod to flygtning: Tom, der blev en del af vores Academic Affairs Team, og Reem, der arbejdede hos vores Student Affairs Team. Den 1. april startede de i et tre måneder langt praktikforløb, hvor formålet var at give dem arbejdserfaring og indsigt i, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer. Derudover kunne de også forbedre deres sproglige kundskaber og få en klarere idé om, hvordan deres fremtidige arbejdsliv kan se ud.

”Det har været en utroligt positiv oplevelse for alle her på DIS at have to flygtninge som kollegaer. Det har været et privilegie at hjælpe så talentfulde mennesker få en bedre forståelse for det danske arbejdsmarked og –kultur. Vi har alle bidraget og hjulpet Tom og Reem, men de har i særdeleshed også lært os en masse ved at dele ud af deres færdigheder. Det har været en god påmindelse om, hvor meget en arbejdsplads kan få ud af at have folk med forskellige kulturelle baggrunde ansat.”
– Malene Torp, Executive Director

Tom og Reem faldt hurtigt til i deres respektive afdelinger, og de kunne samtidig dele ud af deres historier og erfaringer. De hjalp med igangværende projekter og tog også ansvar for egne projekter. Tom, der har en MA i Development and International Relations fra Aalborg Universitet, har fortalt, at han nød at arbejde på tværs af afdelinger og føle sig som en del af et team. Og Reem, som er uddannet inden for Business Administration, følte sig værdsat og som en del af holdet, hvilket hun ikke før har oplevet i Danmark.

Tak til Reem og Tom for jeres bidrag! Vi kan kun anbefale andre virksomheder at invitere flygtninge til at blive en del af deres arbejdsplads.

Tilbage til alle nyheder