Nimbus Kollegium officielt indviet på Frederiksberg

Den 5. januar 2018 slog DIS officielt dørene op for det nye DIS-kollegium i Nimbusparken på Frederiksberg med plads til i alt 238 beboere fra Danmark og USA.

DIS i Danmark

For DIS er det vigtigt hele tiden at skabe de bedste rammer for, at DIS-studerende møder lokale og derigennem lærer om dansk kultur. Derfor var det en stor dag, da DIS kunne byde velkommen i det helt nybyggede Nimbus Kollegium på Frederiksberg.

I den anledning havde DIS inviteret til åbningsreception, hvor blandt andet Frederiksbergs borgmester, Jan Glenthøj, holdt tale:
”Vi er meget glade for, at DIS har valgt Frederiksberg som hjem for mange af deres studerende, og som et sted, hvor mange kulturer vil mødes og udvikles,” sagde Jan Glenthøj.

Også DIS’ bestyrelsesformand, Leif Beck Fallesen, var på talerstolen:
”Nimbus Kollegium giver os mulighed for at implementere kernen af vores mission: at øge kulturel læring og netværk på tværs af Atlanten. Study abroad handler ikke kun om akademisk læring, men også om at sætte fokus på de globale problemer og udfordringer, som verden står over for, og vi håber, at Nimbus Kollegium kan være med til at åbne sindene for alle, der skal bo her,” siger Leif Beck Fallesen.

Børn af danske værts- og besøgsfamilier blandt de nye beboere

I rekrutteringen af de nye danske beboere har DIS blandt andet rakt ud til DIS’ værts- og besøgsfamiliers egne børn.

”DIS har et stort netværk af danske familier, som gang på gang åbner deres hjem for vores amerikanske studerende et semester, og det har været vigtigt for os at kunne takke dem ved at give deres børn mulighed for at ansøge om en plads på vores nye kollegium,” siger Anette Frederiksen, Director af Housing and Student Affairs hos DIS.

En af de nye beboere er 22-årige Benedikte, der til daglig læser International Business på CBS. Hendes familie har været Besøgsfamilie mange gange, og hun glæder sig til nu også at skulle bo sammen med studerende fra DIS.

”Jeg glæder mig til den stemning, jeg tror, der kommer ved at være i så internationalt et miljø og de fælles aktiviteter, det giver mulighed for,” siger Benedikte.

Historisk lokation

Kollegiet ligger på den grund, der engang husede Fisker og Nielsen, der står bag Nilfisk-støvsugeren og motorcyklen Nimbus. Den historie ses tydeligt, når man bevæger sig rundt på kollegiet, hvor blandt andet store Nimbus-motorcykler hænger på væggene.

Video fra åbningsdagen

Tilbage til alle nyheder