DIS Nimbus Kollegium

DIS tilbyder bolig til danske studerende på Frederiksberg

I januar 2018 åbner DIS et stort kollegium i hjertet af Frederiksberg.

DIS i Danmark

Beboerne på DIS’ nye kollegium bliver en blanding af både danske studerende, internationale studerende samt DIS’ egne studerende fra amerikanske universiteter. Det nye kollegium er beliggende i Nimbusparken i krydset mellem Finsensvej og Lindevangs Allé. I alt får kollegiet plads til 71 danske studerende, 10 internationale studerende samt 93 DIS-studerende.

Selvom DIS er en study abroad-organisation for studerende fra amerikanske universiteter, vil DIS gerne give værdi tilbage til lokalsamfundet og samtidig skabe et unikt rum for kulturel udveksling for beboerne. Atmosfæren på kollegiet får et internationalt præg, der er med til at øge den interkulturelle forståelse blandt de studerende.

Optagelsen til Nimbus Kollegium er så småt begyndt, og allerede nu er der fundet 30 danske beboere. De fleste har det til fælles, at de er børn af DIS’ nuværende eller tidligere værtsfamilier. Én af de beboere, som flytter ind i starten januar 2018, er 23-årige Rasmus Bjørn-Rosager. Hans forældre er stadig aktiv værtsfamilie hos DIS og har indtil videre haft ni DIS-studerende boende. Nu ser Rasmus igen frem til at bo sammen med unge studerende fra USA:

”Det bliver spændende at bo i et internationalt miljø, der giver mulighed for meget interessante samtaler, og hvor vi møder forskellige syn på livet, får gode venskaber, samt et super netværk, som vi kan bruge fremover,” siger Rasmus.

Fra 15. august-15. september åbner en ny ansøgningsrunde, hvor de resterende danske og internationale beboere skal findes. Her har alle uanset tilknytningsforhold til DIS mulighed for at søge om en plads. DIS opfordrer derfor alle studerende uanset type af studie og uddannelsesinstitution til at søge.

Læs om optagelseskravene

For DIS er det vigtigt, at alle beboere tager aktiv del i fællesskabet; f.eks. igennem et af de mange udvalg, som kollegiet får. DIS ser frem til at byde alle de nye studerende velkommen til deres nye hjem i januar 2018.

Tilbage til alle nyheder