DIS indgår samarbejde med Asylcenter Gribskov for uledsagede flygtningebørn

DIS og Asylcenter Gribskov har over sommeren 2017 gennemført et pilotprojekt, der har været en så stor succes, at de to organisationer nu har lavet en fast samarbejdsaftale. Det betyder, at mange flere unge amerikanske universitetsstuderende får mulighed for at besøge et asylcenter til glæde for de børn og unge, der bor på centeret.

DIS i Danmark

Underviser Maja S. Biehl har sammen med sine amerikanske elever besøgt Dansk Røde Kors’ center for uledsagede unge flygtninge. Maja, som også er Director for DIS’ Child Development and Diversity Program, er glad for det engagement, som de studerende har lagt i besøget og ikke mindst deres efterfølgende refleksioner:

”Det var imponerende at se, hvor nysgerrige de amerikanske studerende var, og de bragte virkelig en fantastisk energi med sig,” fortæller Maja.

”Children in a Multicultural Context”, som faget hedder, har til formål at undersøge de problemstillinger, der er forbundet med børns rettigheder og etnisk diversitet.

De unge beboere på asylcenteret spillede volleyball, fodbold og dansede sammen med de amerikanske studerende. Der blev også tegnet med kridt, kigget på atlas og peget på hjemlande.

”Det var to ubeskrivelige dage, hvor sproget ikke var en barriere. Humøret blev løftet fra begge sider, og hukommenlsen har fået nogle gode minder at tænke tilbage på, når livet ser ellers kan se skræmmende ud,” siger Maja.

For de studerende fra DIS blev besøget i Gribskov et, de aldrig glemmer. Blandt andet fortæller 21-årige Maggie fra University of Minnesota:

“The most influential experience that I had, during the time I studied in Denmark, was our visit to the Red Cross. It was humbling to realize that I had been viewing refugees and children seeking asylum in an improper lens, that I had been viewing them as a unified group with similar experiences and histories,” fortæller Maggie efterfølgende.

Også Lisbeth Eckhardt-Hansen, der er frivilligheds- og fritidskoordinator på asylcenteret i Gribskov, er rørt over mødet mellem de unge amerikanere og de unge beboere på asylcenteret:

”Det har været en helt fantastisk oplevelse at se, hvordan de studerende fra USA har taget opgaven til på sig, og de har gjort et fantastisk stykke arbejde. Mange af de børn og unge, der bor på Asylcenter Gribskov har ikke haft en barndom,” fortæller Lisbeth.

DIS vil sammen med Asylcenter Gribskov udvide samarbejdet i efteråret 2017, hvor endnu flere studerende vil besøge asylcenteret.

Tilbage til alle nyheder