Amerikansk vinsmagning for værtsfamilier

DIS i Danmark

Inden sommeren for alvor melder sig, afholdt DIS en vinsmagning for cirka 60 værter. Det er anden gang, at DIS inviterer til vinaften, og temaet var denne gang amerikanske vine. Til at føre alle sikkert igennem aftenen, havde DIS inviteret Karsten Pedersen fra Vinsalget i Hillerød, som grundigt fortalte om hver vin, og hvad man kunne forvente. Udover at stå for vinsmagninger, ejer Karsten også selv butikken i Hillerød, og han har også startet en hjemmeside, der skal gøre det nemmere for folk at finde den ”rigtige” vin til forskellige lejligheder.

To hvidvine, en enkelt rosé og fem rødvine var på menuen, og deltagerne gav sirligt karakterer ud fra farve, duft og smag. Som Karsten understregede fra start, har vi ikke alle samme præferencer, og der er ikke noget, der er mere rigtigt eller forkert at drikke end andet.

Host Retainment Officer hos DIS, Jesper E. Hansen, var tilfreds med aftenens arrangement, som han fortæller også har andre formål end at smage på oversøiske vine:

Til et arrangement som dette, er der naturligvis rig mulighed for, at vores værtsfamilier kan udveksle erfaringer. Som værtsfamilie vil man jo altid gøre det så godt som muligt, men der vil altid være spørgsmål, og det kan være rart at høre, hvordan andre gør det. For eksempelvis spurgte en vært med et glimt i øjet, om de andre også satte deres studerende til at støvsuge hele huset”, siger Jesper E. Hansen.

Aftenens gode stemning betød da også, at flere værtsfamilier efter arrangementet udvekslede mailadresser, så de kunne holde kontakten – også når de alle får en ny studerende til efteråret.

Vi kommer helt sikkert til at afholde et lignende arrangement til efteråret. Det er en chance for os til at takke vores værtsfamilier for det store engagement, de lægger hos os og vores studerende. Og når værterne møder op i så godt humør, er det en fornøjelse at give alle en god oplevelse og mulighed for at smage på vine, som man måske ikke ellers går ud og køber til dagligt”, siger Jesper E. Hansen.

Hvis man selv skulle få lyst til at smage aftenens absolut mest populære vin, kan vi oplyse, at den hedder ”Proprietor’s Reserve 2013 Petite Sirah” fra Dry Creek Valley.

Vi sender næste invitation ud på mail til aktive værtsfamilier i løbet af efteråret, når vi igen holder vinsmagning. Der er ofte rift om pladserne, så det er en god idé at være hurtigt ude.

Tilbage til alle nyheder