Nimbus Kollegium var et ‘match made in heaven’ for Emil
26-årige Emil har de sidste 4,5 år boet på Nimbus Kollegium på Frederiksberg og har gennem denne periode haft hele 34 forskellige DIS-studerende som roomies. Nu er han ved at være færdiguddannet fra CBS, og dermed er hans tid som kollegianer også slut. Vi fangede ham til en snak om, hvad det har betydet for ham at bo på kollegie med et internationalt miljø.
Det sociale miljø lå naturligt
Emil har altid været udadvendt og glad for at møde nye mennesker. I sit sabbatår arbejde han som au pair i Bangkok, og da han kom hjem til København ønskede han endnu mere at være en del af et internationalt miljø. Han boede først med nogle venner i en lejlighed, sidenhen hos en amerikansk/canadisk familie i København. Da han endelig stødte på DIS Kollegierne, var det, som han selv siger, et ”match made in heaven.”
Det er det sociale aspekt ved at bo på kollegie, som har betydet, at Emil er blevet boende i så mange år.
Når man kommer hjem, er der altid nogen at snakke med og altid noget at lave. Det er virkelig fedt. Vi lever forskelligt og har meget forskellige måder at gøre tingene på, men vi hygger os rigtig godt sammen. Vi er mange mennesker, der bor her, men vi støder aldrig ind i hinanden på en dårlig måde.
Et godt kollegieliv går hånd i hånd med et godt studieliv
Da alle kollegiebeboerne er studerende, fylder studierne naturligvis en stor del af hverdagen. Ved spisebordet kan man udveksle ideer, komme med feedback til hinanden eller bare stille spørgsmål, hvis man har brug for at høre andres input. For Emil har kollegielivet dog også andre værdifulde elementer:
”Når man er studerende, er det ofte de samme mennesker, man er sammen med. Min vennegruppe er hovedsageligt akademikere, og det synes jeg er ærgerligt, fordi jeg får en lidt ensidet indstilling til livet og de forskellige måder, man kan gøre tingene på. Så jeg tror kollegielivet kan eksponere dig for meget, du ellers ikke nødvendigvis ville møde.”
I forlængelse af dette, nævner Emil også, hvordan det sociale og internationale miljø på DIS Kollegierne kan give dig kvaliteter, som kan gavne dig på den lange bane:
I forhold til studielivet lærer du at reflektere bedre over tingene, du får en større forståelse af verden, og det er kun noget, som du kan få gavn af i fremtiden. Man lærer også at være meget fleksibel, fordi man ikke selv vælger dem, man bor med. Hvis man kan omfavne det, man havner i, så kan man alt. Jeg mærker i høj grad, at jeg er blevet bedre til det efter at have boet på Nimbus.
Traditioner hører sig til!
Det sociale miljø på DIS Kollegierne indebærer også, at man får mulighed for at tage del i en masse sjove og traditionsrige begivenheder:
”Vi har den klassiske Tour de Chambre, vi har holdt julefrokoster, påskefrokoster, fastelavnsfester, game nights, set super bowl sammen og fejret thanksgiving. Det er fedt med noget, hvor vi kan mødes over vores forskellige kulturer. De har aldrig prøvet fastelavn, jeg har aldrig fået turkey med stuffing – på den måde giver vi hver noget af vores kultur. Det er super fedt.
Vi mødes også gerne på tværs af lejlighederne, og vi har fælleslokaler, hvor man kan spille bordtennis og bordfodbold, ligesom vi har en boldbane udenfor, som ivrigt bruges. Der er også et initiativ, der hedder Nimbus Urban Garden, hvor man kan komme og plante noget, som man for eksempel kan bruge i køkkenet til madlavning.”
Kulturforskelle giver nye perspektiver
I mødet mellem især dansk og amerikansk kultur sker der tit givende udvekslinger – forskelligheder bliver tydelige, og det kan være spændende for begge parter, fordi det foranlediger en masse samtaler og sjove øjeblikke.
”Min ide af USA er totalt forandret, efter at jeg har boet her. Amerikanere er så forskellige. USA er ikke én ting”, siger Emil og fortsætter:
”De er tit meget ivrige efter at fortælle, om det de har set, når de kommer hjem fra ture rundt i Danmark. De vil gerne høre en danskers perspektiv på det. Mange af tingene tænker man aldrig selv over, men det fylder meget hos dem, og det er virkelig interessant at få et nyt perspektiv. Næsten hvert semester er der nogen, der kommer hjem og siger: Someone left a baby outside the cafe!”
Der har for Emil også været noget fascinerende i at kunne følge med i, hvordan de internationale studerende udvikler sig, mens de er her: ”De lærer virkelig meget på det semester, de er her. De kommer virkelig til at stå på egne ben. Helt basale ting som, hvordan man tænder for komfuret, eller hvordan man skærer en champignon.”
Ofte dannes venskaber, der kan vare hele livet, og det store netværk er også noget, som Emil fremhæver:
Man får virkelig mange connections! Jeg får stadig julekort fra nogle af dem, og jeg har lige fået en invitation til et bryllup også. Hvis jeg en dag får lyst til at tage et roadtrip i USA, har jeg folk, jeg kan besøge over hele landet.