Roses historie

For Rose er drømmen om at bo på kollegium gået i opfyldelse

Rose på 21 år læser erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på andet semester på CBS. Til daglig bor hun i sin egen lejlighed på Mønten kollegium på Amagerbro i København. Her flyttede hun ind i sommeren 2019, et par måneder inden studiestart. Rose bruger størstedelen af sin tid på studie og arbejde, men når hun holder fri, så nyder hun at være sammen med sine venner, løbe ture og hoppe i vandet ved Islands Brygge.

Kollegium som førsteprioritet

Da Rose søgte efter bolig, vidste hun med det samme, at hun var interesseret i at bo på kollegium.

”Det, der appellerede til mig, var helt klart det fællesskab man har på kollegium, som jeg rigtig godt kunne tænke mig at blive en del af.”

Hun havde hørt om DIS kollegierne gennem sin familie, som har været værtsfamilie for mange collegestuderende hos DIS igennem årene. Familiens erfaring med kulturudveksling har gjort det attraktivt for Rose at blive en del af et internationalt kollegium. Herefter var det nemt at gå ind på hjemmesiden, hvor Rose ansøgte om bolig ved alle tre DIS kollegier. Hun blev kort tid efter tilbudt bolig på Mønten kollegium, som hun er blevet rigtig glad for at bo på.

”En af fordelene ved at bo på Mønten er, at man har sin egen lejlighed, hvor man selv kan melde sig ind og ud af fællesaktiviteterne – alt efter hvad man har lyst til på den enkelte dag. Jeg kan vildt godt lide at være social, men nogle gange skal jeg også bare kunne trække mig tilbage.”

Et socialt og internationalt bofællesskab

Mønten er et ud af tre DIS kollegier, hvor man altid er omgivet af mange mennesker, som med hver sin baggrund og nationalitet bidrager til et stærkt sammenhold. Her er der også god mulighed for at tage del i kollegiemiljøet med fællesaktiviteter.

”Selvom det er et stort kollegium, så er der alligevel stemning af, at alle snakker med alle. Det er rigtig dejligt, da man altid kan mødes og lave noget sammen med de andre beboere.”

Samlingspunktet er gården, som ligger lige ude foran Roses lejlighed. Det er her, de fleste hyggestunder finder sted, og også stedet man søger ud, hvis man har lyst til at være sammen med de andre beboere.

”Det bedste ved at på bo kollegium er, at man altid har nogle venner tæt på sig. Man kan altid kigge ind til naboen, hvis man har noget man gerne vil snakke om eller lige skal ud med. Det er så fedt, at der bor nogen lige om hjørnet, som man kan rende ind til i sine sutsko” – Rose

Opstart af løbeklub og badeture på Bryggen

På kollegiet er der rig mulighed for at deltage i fællesaktiviteter eller starte en klub for lige netop den interesse man måtte have. En af Roses store interesser er at løbe, og derfor har hun været med til at starte en løbeklub på kollegiet. Det har fået kollegiets beboere til at troppe op i løbetøj hver tirsdag, hvor Rose står for at samle de morgenfriske.

Her på det seneste har Rose også opfyldt et nytårsforsæt om at blive vinterbader, hvor hun får sit koldgys på Islands Brygge, blot et stenkast fra Mønten kollegium.

”Jeg er denne vinter begyndt at hoppe i vandet. Det er koldt, men vildt lækkert,” fortæller hun.

En mindeværdig oplevelse

I Roses tid som beboer på Mønten kollegium har hun fået mange gode oplevelser med i rygsækken. Én af de oplevelser, der især vil komme i mindebogen, var da hun og en gruppe venner valgte at holde juleaften midt i april.

”Det startede med, at jeg talte med en af mine venner om, hvor dårlig jeg er til at lave brunede kartofler. Vi fik så den strålende idé, at vi skulle holde juleaften sammen – midt i april. Derefter gik det pludseligt fra 0-100, og et par dage senere fejrede vi juleaften sammen – med and, brunede kartofler, rødkål og snaps – og vi spillede endda pakkeleg,” fortæller Rose med et smil.

”Hvis man godt kunne tænke sig at prøve at bo på kollegium, så skal man gøre det. Det er hyggeligt og man får nogle rigtig gode venner – det har jeg hvert fald fået.” – Rose.