Historie og organisationen

Fra et ønske om relationer på tværs af grænser, til en af verdens største study abroad-organisationer

DIS’ historie fører tilbage til efterkrigstiden, hvor studerende og undervisere på Københavns Universitet havde et ønske om at skabe relationer på tværs af grænser. De dannede en komite, hvis mål var at skabe grundlag for at knytte sådanne relationer.

Nogle år senere blev komiteen kontaktet af det amerikanske universitet Whittier College, der ønskede at undersøge potentialet for, at deres studerende kunne læse et semester i Danmark. I 1959 ankom de første 20 studerende fra USA, og det blev begyndelsen på en lang historie for DIS. Siden er vi vokset til at være én af de største study abroad-organisationer i verden af sin slags.

Amerikansk afdeling

DIS har et kontor i USA, der har base i St. Paul, Minnesota. DIS’ medarbejdere i USA står for al kontakt mellem amerikanske universiteter og DIS, samt kontakten til de studerende inden de ankommer til DIS i enten København eller Stockholm.

DIS Stockholm

DIS åbnede i sommeren 2016 en afdeling i Stockholm for at give endnu flere studerende mulighed for at læse et semester i Skandinavien. Vi har gennem de senere år oplevet en stor stigning i antallet af studerende fra USA, som søger om en plads hos DIS.

Medarbejdere

DIS har i alt 170 undervisere tilknyttet, som arbejder enten på deltid eller fuld tid. Dertil består medarbejderstaben af 80 fastansatte samt cirka 20 amerikanske praktikanter. Praktikanterne er alle tidligere DIS-studerende.