Ansøgningsproces ved udlejning

Udlej til DIS og få en amerikansk roommate

Ønsker du at udleje et værelse til DIS og få en amerikansk roommate, skal du kunne imødekomme følgende:

  • Du er mellem 18-27 år.
  • Der er max 30 minutters transport fra din bolig til DIS i Vestergade i København K (med offentlig transport).
  • Du skal selv være bosiddende i lejligheden og fungere som roommate.
  • Den studerende skal have sit eget møblerede værelse med adgang til køkken og bad. Som minimum skal der være en seng med sengetøj og håndklæder, opbevaring til tøj, læseplads samt adgang til internet.
  • Du er interesseret i at lære en international studerende at kende.

Bor du i ét af disse postnumre, kan du som udgangspunkt udleje et værelse til DIS:

1050-1473 København K
1500-1799 København V
1800-2000 Frederiksberg
2100 København Ø
2200 København N
2300 København S*
2400 København NV
2450 København SV*
2500 Valby*
2700 Brønshøj*
2720 Vanløse*

*Tjek eventuelt Rejseplanen, inden du skriver dig op for at sikre, at du ikke bor for langt væk fra DIS.

Den følgende proces

Når du har sikret dig, at du er kvalificeret til at blive udlejer hos DIS, skal du udfylde vores ansøgningsskema (se link til tilmeldingssiden nederst). I den forbindelse har du mulighed for at beskrive dine fritidsinteresser og eventuelle særlige præferencer til din nye roommate.

Vi kontakter dig herefter indenfor en uge, hvor vi sammen aftaler en tid og dato for et møde mellem dig og en konsulent fra DIS. Mødet vil finde sted hjemme hos dig, så konsulenten har mulighed for at se det værelse, du ønsker at leje ud til en DIS-studerende. Under besøget vil vi fortælle mere om det at udleje et værelse til DIS. Her har du mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Matching af roommates

Vi matcher dig med en studerende cirka en måned forud for den studerendes ankomst. Matchingen sker på baggrund af de informationer, som henholdsvis du og den studerende har afgivet i forbindelse med registreringen hos DIS.

Vi gør et stort arbejde ud af at matche rommates, og vi prøver at tage højde for så mange fælles interesser, som muligt. Det er vores erfaring, at det er godt at have fælles interesser, så man kan få nogle fælles opvelelser og danne grobund for et godt venskab. Som udgangspunkt bliver du matchet med en studerende af sammen køn, som dig selv. Vi kontakter altid begge parter, hvis vi ønsker at lave et match med to af forskelligt køn.

Orienteringsmøde

Første gang du udlejer et værelse til DIS, vil du blive inviteret til et orienteringsmøde hos os. Orienteringsmødet foregår normalt 2 uge før de studerendes ankost.

Mødet er obligatorisk for alle førstegangsudlejere. På mødet fortæller vi om DIS og giver gode råd til det at være roommate med en amerikansk studerende. Du vil møde erfarne roommates og forhenværende DIS-studerende, der har været en del af roommate-programmet.

Forlængelse af din kontrakt med DIS

Inden et semester slutter har du mulighed for at forlænge din kontrakt med os ved henvendelse til vores Værtsteam.

Gå til tilmeldingssiden