Udlej et værelse til DIS

Er du mellem 18-27 år, bosiddende i København og har du et ledigt værelse? Så har du mulighed for at leje det ud til en collegestuderende. Vi sørger for alt det praktiske.

Få en roommate fra et amerikansk universitet

På DIS modtager vi hvert år et stort antal collegestuderende, der har valgt at læse et semester eller to hos os som en del af deres uddannelse. Nogle af dem vil rigtig gerne bo på et værelse i København hos en jævnaldrende person. Derfor giver vi mulighed for, at de studerende kan indgå en lejekontrakt med en ung i København, som ønsker at åbne sin dør for en roommate fra et amerikansk universitet.

Fordele ved at leje et værelse ud til DIS

  • Du indgår en lejekontrakt med DIS og er sikret husleje fra os (vi betaler for din roommate)
  • Du har mulighed for at skrive kontrakt for fire måneder eller et år med mulighed for forlængelse
  • Du har en professionel organisation i ryggen, hvor du kan henvende dig, hvis du får brug for hjælp eller har spørgsmål
  • Du får en collegestuderende som roommate og får talt en masse engelsk
  • Du får mulighed for at lære om en anden kultur og skabe et internationalt netværk
Tilmeld dig som udlejer og få en roommate

Hvad vil det sige at udleje til DIS?

Når du udlejer et værelse til DIS, er du sikret husleje for det værelse, som vores studerende bor på. Det er DIS, som du formelt set lejer værelset ud til. Derfor kan du være sikker på, din husleje kommer til tiden hver måned, og du har altid mulighed for at henvende dig til os, hvis der skulle opstå problemer.

Et semester på DIS begynder enten midt i januar eller midt i august og varer fire måneder, men du har mulighed for at leje et værelse ud til os på årsbasis. Her er du sikret husleje hele året rundt, også selvom der ikke bor en studerende på dit værelse henover jul og nytår.

Hvem er vores studerende?

Vores studerende på DIS er typisk 19-21 år og læser ved et amerikansk universitet. De er enten på 3. eller 4. semester af deres bacheloruddannelse. Som en integreret del af deres uddannelse, vælger de at læse et semester i Danmark for blandt andet at styrke deres interkulturelle egenskaber og få nye faglige udfordringer.

Under opholdet i Danmark er der flere af vores studerende, som vælger at leje et værelse hos en ung dansker i København. Det gør de fordi de er nysgerrige efter at komme tæt ind på vores kultur og storbyliv. Samtidig vil de gerne bo hos en jævnaldrende person og bevare deres selvstændighed.

Som udlejer får du mulighed for at skabe en international relation, som kan komme dig til gode på sigt. Både hvis du skal ud at rejse eller har ambitioner om en fremtidig international karriere. Du får mulighed for fylde din hverdag med sjov og interessant kulturudveksling, samtidig med at du bliver bedre til engelsk.

Hvem bliver din roommate?

Du vil modtage en mail med information om din nye roommate cirka 14 dage inden vores studerende ankommer. Din roommate vil få besked om, at han/hun skal bo hos dig cirka 10 dage inden hans/hendes ankomst til Danmark.

Læs mere om ansøgningsprocessen