Sådan håndterer vi COVID-19

Covid-19 updatering

DIS oplever ændringer som følge af COVID-19

Forårssemestret 2022

DIS har haft studerende gennem hele perioden med COVID-19, og vi har samlet rigtig meget erfaring sammen, så vi er godt klædt på til at støtte både værter og studerende. Her mod slutningen af 2021, oplever vi jo desværre igen stigende smittetal, og vi holder os hele tiden opdaterede, så vi hurtigt kan tilpasse vores processer og strukturer, hvis det bliver nødvendigt. Langt de fleste studerende (over 98%) er vaccinerede. Den lille gruppe studerende, som af forskellige årsager ikke er vaccinerede, vil skulle testes regelmæssigt for at kunne deltage i undervisning, studieture, osv.

I forhold til rejser til udlandet, vil der i forårsssemestret 2022 være to DIS-studieture. Derudover kan de studerende også rejse individuelt i Europa, men det vil være op til dem selv at holde sig opdaterede om rejserestriktioner vedr. deres destinationer.

Vi ønsker at bibevare sikre og trygge hjem 

Det er vigtigt for os, at både vores værtsfamilier føler sig trygge ved at åbne deres hjem for en studerende – og at vores studerende kan føle sig trygge i deres værtsfamiliers hjem. Vi ser hver husstand, der består af værtsfamilien og den studerende, som en lille social enhed og dermed også som tætte kontakter i COVID-19-øjemed.

Vi opfordrer værter og studerende til at følge de generelle Corona-råd. Vi anbefaler også værter at tage en snak med deres studerende om egne vaner og forventninger vedrørende COVID-19. Det kan I med fordel gøre med udgangspunkt i vores ofte stillede spørgsmål længere ned på denne side.

Regeringens retningslinjer

DIS følger de til enhver tid gældende retningslinjer og restriktioner angående COVID-19, og vi opfordrer alle værter og studerende til at holde sig opdateret omkring regeringens retningslinjer.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan også være god at holde øje med, da der her er retningslinjer for syge og nærkontakter.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der, hvis vores studerende får at vide, at de er nær kontakt til en, der er testet positiv for COVID-19?

Den studerende skal ringe til DIS’ nødtelefon (3067 1000) og får så videre instrukser, vedkommende skal følge vedrørende test, eventuel isolation, osv.

Står DIS for smitteopsporing?

Ja, hvis en studerende tester positiv for COVID-19, så smitteopsporer DIS i samarbejde med den studerende.

Hvad skal vi gøre, hvis et medlem af værtsfamilien bliver testet positiv for COVID-19?

Familiemedlemmet skal først og fremmest følge myndighedernes retningslinjer for sig selv og hele husstanden. Dvs. isolere sig hjemme og sørge for, at resten af husstanden bliver testet.

Kontakt så DIS for at underrette os om situationen. På hverdage ml. kl. 9-16 skal I kontakte host@dis.dk. Hverdage uden for kontortid og i weekender: DIS’ nødtelefon: 3067 1000.

Eftersom DIS betragter værtsfamilien og den studerende som en lille social enhed og dermed tætte kontakter, så håber vi meget, at I vil kunne isolere jer sammen i hjemmet, hvis én i husstanden tester positiv. Er der tale om unikke omstændigheder, hvor isolation sammen ikke er en mulighed, kan vi lave en plan B for den studerende. Tag blot kontakt til DIS’ nødtelefon: 3067 1000.

Hvad skal vi gøre, hvis vores studerende bliver testet positiv for COVID-19?

Hvis I finder ud af, at jeres studerende er testet positiv for COVID-19, så ring straks til DIS’ nødtelefon for at underrette os om situationen. DIS’ nødtelefon: 3067 1000.

Eftersom DIS betragter værtsfamilien og den studerende som en lille social enhed og dermed tætte kontakter, så håber vi meget, at I vil kunne isolere jer sammen i hjemmet, hvis jeres studerende tester positiv. Men hvis der er tale om unikke omstændigheder, der gør det svært for jer at isolere jer sammen i hjemmet, så har DIS ressourcer til sammen at lave en Plan B for den studerende. I skal blot tage kontakt til DIS’ nødtelefon.

Sidst opdateret november 2021