Sådan håndterer vi COVID-19

Covid-19 updatering

DIS oplever ændringer som følge af COVID-19

Sommer og efterårssemestret 2022

DIS har haft studerende gennem hele perioden med COVID-19, og vi har samlet rigtig meget erfaring sammen, så vi er godt klædt på til at støtte både værter og studerende.  Langt de fleste studerende (over 98%) er vaccinerede.

I forhold til rejser til udlandet, vil der i efterårssemestret 2022 være DIS-studieture. Derudover kan de studerende også rejse individuelt i Europa, men det vil være op til dem selv at holde sig opdaterede om rejserestriktioner vedr. deres destinationer.

Vi ønsker at bibevare sikre og trygge hjem 

Det er vigtigt for os, at både vores værtsfamilier føler sig trygge ved at åbne deres hjem for en studerende – og at vores studerende kan føle sig trygge i deres værtsfamiliers hjem. Vi ser hver husstand, der består af værtsfamilien og den studerende, som en lille social enhed og dermed også som tætte kontakter i COVID-19-øjemed.

Vi opfordrer værter og studerende til at følge de generelle Corona-råd. Vi anbefaler også værter at tage en snak med deres studerende om egne vaner og forventninger vedrørende COVID-19. Det kan I med fordel gøre med udgangspunkt i vores ofte stillede spørgsmål længere ned på denne side.

Regeringens retningslinjer

DIS følger de til enhver tid gældende retningslinjer og restriktioner angående COVID-19, og vi opfordrer alle værter og studerende til at holde sig opdateret omkring regeringens retningslinjer.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan også være god at holde øje med.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal vi gøre, hvis et medlem af værtsfamilien bliver testet positiv for COVID-19?

Familiemedlemmet skal først og fremmest følge myndighedernes retningslinjer for sig selv og hele husstanden, herunder selvisolation, etc.

Er der tale om unikke omstændigheder, hvor isolation sammen ikke er en mulighed, kan vi lave en plan B for den studerende. Tag blot kontakt til DIS’ nødtelefon: 3067 1000.

Hvad skal vi gøre, hvis vores studerende bliver testet positiv for COVID-19?

Hvis der er tale om unikke omstændigheder, der gør det svært for jer at isolere jer sammen i hjemmet, så har DIS ressourcer til sammen at lave en Plan B for den studerende. Den studerende kan finde informationer om hvem de skal kontakte i DIS Navigate-appen. 

Sidst opdateret juni 2022