Sådan håndterer vi COVID-19

COVID-19 opdatering

DIS oplever ændringer som følge af COVID-19

Vi oplever en væsentlig ændring i beboerrepræsentationen, da vi i øjeblikket huser færre collegestuderende.

Vi ønsker at skabe et sikkert og trygt miljø

Det er vigtigt for os, at vores beboere føler sig trygge ved at bo på vores kollegier og øvrige lejeboliger. Derfor følger vi regeringens retningslinjer i forhold til antallet af personer samlet samt hvor mange kvadratmeter der bør være per person.

Vi har samlet nogle informationer omkring COVID-19, som svarer på hvilke forholdsregler vi tager på vores kollegier og øvrige lejeboliger.

Hvilke restriktioner er der for fællesområder og social afstand?

  • Det vil kun være tilladt for kollegiebeboerne (ingen gæster, studiegrupper mm.) at færdes på kollegiernes indendørs- og udendørsarealer.
  • DIS opfordrer, så vidt det er muligt til, at folk ses udenfor og holder forsamlingerne så små som mulig, med maksimalt 5 mennesker samlet.

Man skal altid bære munbind i fællesområder.

Sociale arrangementer

DIS følger regeringens retningslinjer. Det betyder, at sociale arrangementer skal holdes udendørs, med maksimalt 10 mennesker. Der kan samles op til 25 mennesker til udendørs sportsarrangementer.

Alle sociale arrangementer skal oprettes som en begivenhed i DIS Navigate app’en. Alle deltagere skal have en billet, så alle deltagere kan kontaktes i tilfælde af at nogen bliver testes positive for COVID-19. Det maximale antal deltagere afhænger af, om det er muligt for deltagerne at holde 1 meters afstand.

Begivenheder i Kollegiernes fællesområder, skal ikke overgå de følgende antal personer:

  • Langebro kælder: 6 personer
  • Nimbus fælleslokale: 25 personer
  • Mønten fælleslokale 1. sal (kun adgang via døren på 1. sal): 15 personer
  • Mønten fælleslokale stuen: 30 personer

Ifølge loven skal alle begivenheder slutte klokken 22:00.

Er der ekstra fokus på rengøring? Og vil håndsprit være til rådighed?

DIS sørger for håndsprit på alle fællesområder og opfordrer beboerne til at anvende det hyppigt. Derudover, vil alle fællesområder blive rengjort ugentligt, hvilket indebærer grundig rengøring af trappe, elevatorer, fællesområder og køkkener.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver testet positiv for COVID-19?

I tilfælde af, at du tester positiv for COVID-19, er det vigtigt at du informerer DIS hurtigst muligt på diskollegium@dis.dk eller på bolig@dis.dk. Herefter vil vi forsøge at minimere risikoen for at smitten overføres til kollegiets øvrige beboere eller DIS-personale.

Samtidigt er det vigtigt, at du læser Sundhedsstyrelsens guide til, hvordan du skal forholde dig, hvis du tester positiv for Covid-19. Læs Sundshedsstyrelsens pjece her. 

Hvis du bor i en lejlighed med eget tekøkken

Hvis du bor i egen lejlighed, skal du selvisoleres intil dine symptomer er forsvundet. Dette betyder, ingen brug af fællesarealer (vaskeri, fællesrum, fælles køkkener, elevatorer og trappeopgang osv.) Når du har været symptomfri i 48 timer, må du ophæve selvisolationen og gå udenfor igen.

Hvis du bor i en delelejlighed

Hvis du deler lejlighed med andre beboere, skal du sørge for at informere og koordinere karantænen med boligens øvrige beboere. Her må fællesarealer ikke benyttes (køkken, badeværelse og stue), som ellers normalt deles, medmindre andet er aftalt internt.

På grund af den øgede smitterisiko i deleboliger, skal beboere som er testet positive, så vidt det er muligt, finde et andet sted at isolere sig under sygdomsperioden. Hvis dette ikke er muligt, vil den smittede beboer være ansvarlig for omhyggelig rengøring af alle overflader og genstande, som berøres i sygdomsperioden.

Fælles for smittede beboere

  • Beboere, der er testet positiv må ikke bruge fællesarealer (vaskeri, fællesrum, fælles køkken, elevator, trappe osv.) under deres isolering.
  • Værelseskammerater til smittede beboere er forpligtede til at gå i karantæne samt at blive testet efter Sundhedsstyrelsens anvisninger.

Har du nogle andre spørgsmål, er du velkommen til at skrive til diskollegium@dis.dk