Sådan håndterer vi COVID-19

COVID-19 opdatering

DIS oplever ændringer som følge af COVID-19

Vi oplever en væsentlig ændring i beboerrepræsentationen, da vi i øjeblikket ikke huser nogle collegestuderende og heller ikke vil have studerende i løbet af sommeren. Vi forventer at de studerende vil være tilbage på kollegierne til foråret 2021.

Vi ønsker at skabe et sikkert og trygt miljø

Det er vigtigt for os, at vores beboere føler sig trygge ved at bo på vores kollegier og øvrige lejeboliger . Derfor følger vi regeringens retningslinjer i forhold til antallet af personer samlet samt hvor mange kvadratmeter der bør være per person.

Vi har samlet nogle informationer omkring COVID-19, som svarer på hvilke forholdsregler vi tager på vores kollegier og øvrige lejeboliger.

Hvilke restriktioner er der for fællesområder og social afstand?

Det vil kun være tilladt for kollegiebeboerne (ingen gæster, studiegrupper mm.) at færdes på kollegiernes indendørs- og udendørsarealer.

Da der er konstante ændringer i retningslinjerne, gælder følgende på nuværende tidspunkt:

  • Max 10 personer i en forsamling
  • Beboerne skal overholde den retmæssige afstand på 1 meter til hinanden
  • I øjeblikket er det ikke tilladt at få besøg af gæster i fællesrummene på kollegierne

DIS opfordrer, så vidt det er muligt til, at folk ses udenfor og holder forsamlingerne så små som mulig.

Er der ekstra fokus på rengøring? Og vil håndsprit være til rådighed?

DIS sørger for håndsprit på alle fællesområder og opfordrer beboerne til at anvende hyppigt. Derudover, vil alle fællesområder blive rengjort ugentligt, hvilket indebærer grundig rengøring af trappe, elevatorer, fællesområder og køkkener.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver testet positiv for COVID-19?

I tilfælde af, at du tester positiv for COVID-19, er det vigtigt at du informerer DIS hurtigst muligt på diskollegium@dis.dk. Herefter vil vi forsøge at minimere risikoen for at smitten overføres til kollegiets øvrige beboere eller DIS-personale.

Hvis du bor i en lejlighed med eget tekøkken (Mønten eller Tåsinge)

Hvis du bor i egen lejlighed, skal du selvisolere i 48 timer, indtil symptomerne er forsvundet. Dette betyder, ingen brug af fællesarealer (vaskeri, fællesrum, fælles køkkener, elevatorer og trappeopgang osv.)

Hvis du bor i en delelejlighed (Langebro, Nimbus, Skindergade eller Holmbladsgade)

Hvis du deler lejlighed med andre beboere, skal du sørge for at informere og koordinere karantænen med boligens øvrige beboere. Her må fællesarealer ikke benyttes (køkken, badeværelse og stue), som ellers normalt deles, medmindre andet er aftalt internt.

På grund af den øgede smitterisiko i deleboliger, skal beboere som er testet positive, så vidt det er muligt, finde et andet sted at isolere sig under sygdomsperioden. Hvis dette ikke er muligt, vil den smittede beboer være ansvarlig for omhyggelig rengøring af alle overflader og genstande, som berøres i sygdomsperioden.

Fælles for smittede beboere

  • Beboere, der er testet positiv må ikke bruge fællesarealer (vaskeri, fællesrum, fælles køkken, elevator, trappe osv.) under deres isolering.
  • Værelseskammerater til smittede beboere er ikke forpligtede til selv-karantæne, med mindre de selv begynder at vise symptomer eller tester positiv.

Har du nogle andre spørgsmål, er du velkommen til at skrive til diskollegium@dis.dk